Directia de Administrare a Parcului National Ceahlau in parteneriat cu Consiliul Judetean Neamt si Primaria Comunei Ceahlau organizeaza cea de-a IV-a editie a Simpozionului „Turism in Ceahlau – Prezent si Perspective”, manifestare inclusa in cadrul Festivalului Muntelui Ceahlau.
Lucrarile simpozionului se vor desfasura luni 8 august incepand cu ora 10.00 in sala de conferinte a pensiunii „Vanatorul” din Durau.
La simpozion vor prezenta comunicari stiintifice cadre didactice din invatamantul universitar din tara si strainatate, membrii ai Academiei Romane, specialisti din domeniul cercetarii stiintifice, membrii unor asociatii si ONG-uri, reprezentanti de la parcurile nationale si naturale din Romania, alti invitati care lucreaza in domeniul protectiei naturii si turismului.
Vor fi de asemenea prezenti reprezentanti din partea Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Ministerului Turismului si reprezentanti ai Consiliului Judetean Neamt si ai autoritatilor locale.
In cadrul manifestarilor va fi lansat volumul cuprinzand lucrarile stiintifice si comunicarile prezentate in cadrul editiei a III-a a simpozionului „Turism in Ceahlau-Prezent si Perspective” desfasurat la Durau in august 2015 precum si vernisajul expozitiei de pictura „Culori din Natura” cu lucrari ale pictorului nemtean Arcadie Raileanu. Asociatia de Filatelie si Cartofilie din judetul Neamt va fi prezenta cu panouri cu carti postale ilustrate reprezentand imagini ale Ceahlaului de la inceputul secolului XX.