ZIUA PORTILOR DESCHISE IN PARCUL NATIONAL CEAHLAU

 

Ziua de 6 august este si ziua Hramului Muntelui Ceahlau, singurul munte din Romania care are o astfel de sarbatoare religioasa.

Din  anul 2009 la initiativa Consiliului Judetean Neamt aceasta zi a fost declarata Ziua Portilor Deschise in Parcul National Ceahlau pentru a oferi posibilitatea miilor de pelerini si turisti sa participe la slujba religioasa ce are loc la Schitul Ceahlau situat pe platoul muntelui, langa Cabana Dochia.

In aceasta zi accesul in Parcul National Ceahlau este liber.

Administratia Parcului National Ceahlau va sta la dispozitia pelerinilor pentru ai indruma spre locul evenimentului. Va rugam sa apelati la personalul Administratie aflat la portile de acces in Parcul National de la Durau, Izvorul Muntelui, Confluenta Bistrelor sau in zona de platou pentru a primi informatiile necesare !!!

Va rugam sa respectati regulile de vizitare in Parcul National:

– Nu distrugeti exemplarele de flora si fauna, nu afectati prin actiuni necontrolate frumusetea peisajului natural, sunt comoara noastra, a tuturor !

– Nu campati decat in locul special amenajat de langa Cabana Dochia !

– Nu aprindeti focul in interiorul parcului !

– Nu abandonati deseurile pe munte, depozitati-le la coborare in locurile special amenajate acestui scop! Multi altii vor veni dupa voi dornici sa vada muntele si sa se bucure de frumusetile lui ! Lasati-l curat ! Comportati-va civilizat !

– Nu parasiti traseele marcate si fiti echipati corespunzator unei ascensiuni pe munte altfel va expuneti accidentelor!!

ADMINISTRATIA PARCULUI NATIONAL CEAHLAU VA ASTEAPTA SI VA DORESTE DRUM BUN PE CARARILE MUNTELUI SFANT CEAHLAU DE ZIUA SA !!!