Centrul de vizitare al Parcului Naţional Ceahlău
Izvorul Muntelui

Mai mult decât un muzeu sau o expoziţie. O poveste despre Natură. O incursiune în lumea Ceahlăului.

Un centru de vizitare este mai mult decât un mic muzeu despre munte şi natură. Nouă ne place să îl numim „un centru de interpretarea naturii”, prin care am urmărit să realizăm o poveste, un fir epic al naturii din Ceahlău. Informaţiile ce odinioară ar fi părut obositoare sau prea tehnice, sunt acum înlocuite prin diverse tehnici în informaţii interactive, la care chiar tu, cel ce ne vei vizita vei participa. Şi pentru că o drumeţie prin Parcul Naţional Ceahlău este o adevărată binecuvântare a tuturor simţurilor, am pregătit pentru tine mai multe surprize: vei auzi, vei vedea, vei pipăi, vei mirosi, vei intui, cu alte cuvinte vei descoperi Natura cu toate simţurile tale.

Centrul de vizitare al Parcului Naţional Ceahlău vă aşteaptă pentru a va dezvălui, prin tehnici interactive, câteva dintre secretele acestui străvechi munte, dacă vă bucuraţi de o scurtă pauză înainte de urcuş sau de o relaxare la coborâre. Pentru vizitatorii care nu dispun de timpul necesar unei vizite până pe vârf sau pentru cei care preferă o simplă plimbare lejeră la poalele muntelui, centrul de vizitare are rol de ambasador, fiind o invitaţie deschisă pentru a reveni la o drumeţie pe potecile Ceahlăului.

Pentru cei mici am pregătit jocuri speciale de descoperire şi învăţare non-formală, atât în interiorul centrului, cât şi în spaţiul generos din grădina din spate.

Centrul nostru dispune şi de un cinematograf, unde veţi putea vedea un documentar despre aspectele care fac din Ceahlău un loc special, motive pentru care a şi fost declarat Parc Naţional. Totodată, recent am realizat şi un scurt filmuleţ 3D.

Vă aşteptăm cu drag să ne vizitaţi şi să descoperiţi de ce este special Ceahlăul… deşi credem că ştiaţi acest lucru deja!

Ne găsiţi în Izvorul Muntelui, pe drumul judeţean 155F, imediat după Punctul de informare şi taxare

Programul nostru de funcţionare este următorul:

Marţi – Duminică: 09:00 – 17:00

Luni: Închis

Mesajul Echipei Pământul Viu