Informaţii utile

Parcul Naţional Ceahlău ocupă 7.742,5 ha în partea centrală cea mai înaltă şi pitorească a masivului. Valoarea peisagistică este completată de vecinătatea lacului Izvorul Muntelui-Bicaz.

Cai de acces:

  • Dinspre Piatra Neamţ şi Bacău, prin Bicaz, pe DN 15, cu variantă din Bicaz prin Izvorul Muntelui spre Durău,  pe DJ 155 F (în prezent, între cabana Izvorul Muntelui şi staţiunea Durău, drumul este închis circulaţiei publice). Accesul în parc se face prin poarta de intrare de la Izvorul Muntelui. Tot de la Bicaz pe DN 15  peste barajul lacului Izvorul Muntelui şi, mai departe, pe malul stâng al lacului Izvorul Muntelui până la Poiana Largului şi intrare Grinţieş de unde, pe  DJ 155F, prin  Bistricioara şi Ceahlău, se ajunge la Durău (poartă de intrare în parc). Gara Bicaz este şi punctul terminus al căii ferate Bacău – Bicaz (ruta feroviară 509).
  • Dinspre Ardeal, pe DN 15C, de la Gheorghieni prin Lacul Roşu şi Cheile Bicazului până în oraşul Bicaz cu legătură
    pe DN15 (spre Poiana Largului) şi DJ 155 F (prin Izvorul Muntelui). O altă posibilitate de acces: din  Bicazul Ardelean pe drumul comunal spre Telec şi Bistra (poarta de intrare de la Bistra)
  • Dinspre Vatra Dornei, pe DN 17B, până la Poiana Largului; de aici conexiune la DN 15 până la intrarea în localitatea Grinţieş şi, în continuare, prin Bistricioara şi Ceahlău până la Durău (DJ 155F)
  • Dinspre Târgu Neamţ pe DN 15B prin pasul Petru Vodă până la Poiana Largului; de acolo pe DJ 15 la Grinţieş şi în continuare, pe DJ 155 F, prin Bistricioara şi Ceahlău  până la poarta de intrare din Durău.

Aeroportul cel mai apropiat – Bacău.

Regulament de vizitare – http://www.ceahlaupark.ro/reg.html

Comments are closed.