Informații utile

Parcul Național Ceahlău ocupă 7.742,5 ha în partea centrală cea mai înaltă și pitorească a masivului. Valoarea peisagistică este completată de vecinătatea lacului Izvorul Muntelui-Bicaz.

Cai de acces:

  • Dinspre Piatra Neamț și Bacșu, prin Bicaz, pe DN 15, cu variantă din Bicaz prin Izvorul Muntelui spre Durău,  pe DJ 155 F (în prezent, între cabana Izvorul Muntelui și stațiunea Durău, drumul este închis circulației publice). Accesul în parc se face prin poarta de intrare de la Izvorul Muntelui. Tot de la Bicaz pe DN 15  peste barajul lacului Izvorul Muntelui și, mai departe, pe malul stâng al lacului Izvorul Muntelui până la Poiana Largului și intrare Grințieș de unde, pe  DJ 155F, prin  Bistricioara și Ceahlpu, se ajunge la Durpu (poartp de intrare în parc). Gara Bicaz este și punctul terminus al căii ferate Bacău – Bicaz (ruta feroviară 509).
  • Dinspre Ardeal, pe DN 15C, de la Gheorghieni prin Lacul Roșu și Cheile Bicazului până în orașul Bicaz cu legătură
    pe DN15 (spre Poiana Largului) și DJ 155 F (prin Izvorul Muntelui). O altă posibilitate de acces: din  Bicazul Ardelean pe drumul comunal spre Telec și Bistra (poarta de intrare de la Bistra)
  • Dinspre Vatra Dornei, pe DN 17B, până la Poiana Largului; de aici conexiune la DN 15 până la intrarea în localitatea Grințieș și, în continuare, prin Bistricioara și Ceahlău până la Durău (DJ 155F)
  • Dinspre Târgu Neamț pe DN 15B prin pasul Petru Vodă până la Poiana Largului; de acolo pe DJ 15 la Grințieș și în continuare, pe DJ 155 F, prin Bistricioara și Ceahlău  până la poarta de intrare din Durău.

Aeroportul cel mai apropiat – Bacău.

Regulament de vizitare – http://www.ceahlaupark.ro/reg.html

Comments are closed.